Anlaşmalı boşanma için avukat tutmak şart mı?
İnternetin yaygınlaşması ile birlikte her türlü bilgi ve belgeye ulaşmak çok daha kolay hale gelmiştir. Bu sayede İnternet üzerinde pek çok sözleşme örneğinin yanı sıra anlaşmalı boşanma protokolü örnekleri bulmak da kolaydır. Eşlerin bu protokollerden birini kendilerine uyarlayarak anlaşmalı boşanma davası açmaları, elbette mümkündür. Zira, dava açmaya yeteneği olan herkes kendi davasına ait evrakı düzenleyebilir, davasını bizzat açabilir ve işini takip edebilir.
Ancak bu şekilde kendisinin veya eşinin hazırladığı protokolle dava açanların sonradan sıkıntı yaşamaları ve hak kaybına uğramaları da ihtimal dahilindedir. Özellikle eşin hazırladığı protokol, kendini garantiye alacak ve kişiyi sıkıntıya sokacak hükümler içerebilir.
Eşler, diğer eşin baskısıyla, diğer eş tarafından kandırılarak veya bir an önce boşanabilmek için çok fazla düşünmeden, hukuki sonuçlarını anlamadan, daha sonra pişman olacakları bazı koşulları kabul etmektedir. (Mesela, nafaka talep etmemek veya ödeyebileceğinden çok daha fazla nafakayı ödemeyi kabul etmek gibi…)
Protokolde yer almayan veya muğlak bırakılan bazı hususlar evliliğin sona ermesinden sonra bir yıl içinde karşı tarafın açacağı bir davanın konusu olabilmektedir.
Bu açıdan anlaşmalı boşanma protokolünün hukuki sonuçlarını anlamak ve hak kaybına uğramamak için anlaşmalı boşanma protokolünün bir avukat tarafından hazırlanması yararlı olacaktır.
Ayrıca tarafların duruşma sırasında anlaşmalı boşanma protokolünden cayabilecekleri de hesaba katılarak, davanın çekişmeli boşanmaya dönüşebileceği ihtimali de unutulmamalıdır. Bu nedenle dava dilekçesinin çekişmeli boşanmaya dönüşebilecek şekilde hazırlanması da önemlidir.
Aşağıdaki telefon numaraları veya email yolu ile bize ulaşabilirsiniz.
- İletişim: (90 232) 332 21 10 veya (90 544) 288 5280
- email: yusuf@ateskanhukuk.com
ADRESİMİZ: (Stadyum Metro İstasyonu yakını) 5003/2 sk. No:3-5 Gümüş Plaza Optimus D:206 35090 Bornova/İzmir
Yol tarifi almak için tıklayınız.