İzmir’de en iyi boşanma avukatını nasıl seçebilirim?

Boşanma davası eşler için en sıkıntılı süreçlerden biridir.  Boşanma davasının avukat yardımı olmadan bizzat eşlerden biri tarafından açılması da mümkündür. Ancak avukat temsili olmadan yürütülecek bir boşanma davasında, anlaşmalı boşanma sağlansa bile, eşlerden biri hak kaybına uğrayabilir. Psikolojik açıdan sıkıntılı dava sürecinin doğru yönetilmesi ve hak kayıplarının önlenmesi için boşanma davasında doğru avukatı seçmek büyük önem taşımaktadır. Boşanma alanında uzmanlaşan bir avukat sürecin kısaltılması, maddi ve manevi kayıpların önlenmesini sağlayacaktır.

Boşanma davası, boşanma davası ile birlikte nafaka, velayet, tazminat talepleri, boşanmadan sonra açılacak nafaka ve velayet davaları, mal rejiminin tasfiyesi ve mal paylaşımı davalarında uzman avukatı bulmak için yararlı olabilecek birkaç öneriyi aşağıda saymak istiyoruz:

  1. İyi bir boşanma avukatı, boşanma, nafaka, velayet, mal rejiminin tasfiyesi konularında tecrübeli olmalıdır. Yüz yüze yapacağınız görüşmede soracağınız sorulara, geçiştirmeden detaylı ve tatmin edici cevaplar vermelidir.
  2. İyi bir boşanma avukatı, davayı açmadan önce sizin veya eşinizin boşanma sebebi sayılacak kusurlarını, size soracağı sorularla detaylı araştırmalıdır. Sizin bu sorulara vereceğiniz cevaplar dava stratejisinin hazırlanmasında, boşanma sebebinin seçilmesinde ve dava dilekçesinin yazılmasında büyük önem taşıyacaktır. Bu nedenle aleyhinize olsa dahi bu sorulara doğru cevap veriniz, yalan söylemeyiniz, bazı gerçekleri gizlemeyiniz. Avukatınızın sır saklama yükümlülüğü bulunduğundan anlattıklarınızı başkasıyla paylaşmayacak, siz izin vermedikçe davada kullanmayacaktır.
  3. İyi bir boşanma avukatı, sadece vekaleti alana kadar değil, davayı açtıktan sonra da müvekkil ile yakın iletişim halinde olmalıdır. Pek çok avukat, dava süreci sırasında işine karışılmasından hoşlanmaz, gelişmeler hakkında müvekkile detaylı bilgi vermek istemez. Özellikle boşanma davası sırasında psikolojik olarak yıpranan müvekkil ise her fırsatta avukatına ulaşabilmeyi, soru sorabilmeyi ister. Burada bir denge kurulması önemlidir. Avukatın davanın aşamaları hakkında her duruşmadan önce ve sonra müvekkili bilgilendirmesi, psikolojik durumunu göz önüne alarak iyi bir dinleyici olması gerekir. Öte yandan müvekkil de, avukatın sadece kendisine hizmet vermediğini, o sırada toplantıda veya duruşmada olabileceğini göz önüne alarak sabırsız davranmamalı, gereksiz sıklıkla ve olmadık saatlerde aramamalı, mesajlarına hemen cevap verilemeyeceğinin bilincinde olmalıdır.
  4. İyi bir boşanma avukatı, teknolojiden faydalanabilmelidir. Özellikle aldatma ve sadakatsizlik konularında sosyal medya paylaşımlarının ne şekilde ispat aracı olarak kullanılabileceğini bilmeli, email veya WhatsApp yoluyla müvekkili bilgilendirmelidir.

Yurtdışında sonuçlanan boşanma davalarının tanınması, bu davalarda verilen velayet, nafaka, tazminat gibi kararların Türkiye’de icrası için bu davaların tenfizi Milletlerarası Özel Hukuk Usulü Kanunu’na göre sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahkemelerde yapılmaktadır.

Bu nedenle eğer yurtdışında sonuçlanmış boşanma davasının tanınması ve tenfizi gerekiyorsa, İstanbul, Ankara veya İzmir’deki bir boşanma avukatına vekalet vermeniz gerekir.

Avukatınız genel vekaletname ile boşanma davası açamaz. Boşanma kişiye sıkıya bağlı olan haklardan olduğu ve genel vekaletname ile kişiden habersiz boşanma davası açılmasını engellemek için boşanma davasında fotoğraflı özel vekaletname verilmesi gerekmektedir. Boşanma davası için fotoğraflı özel vekaletname örneğini görmek için tıklayınız.


Aşağıdaki telefon numaraları veya email yolu ile bize ulaşabilirsiniz.

İletişim: (90 232) 332 21 10 veya  (90 544) 288 5280
email: yusuf@ateskanhukuk.com

ADRESİMİZ: (Stadyum Metro İstasyonu yakını) 5003/2 sk. No:3-5 Gümüş Plaza Optimus D:206  35090 Bornova/İzmir

Yol tarifi almak için tıklayınız.

Bu kategorideki diğer yazılar:

Av. Yusuf Selçuk ATEŞKAN’ın internet sitesinde yer alan yazıların tüm hakları Av. Yusuf Selçuk ATEŞKAN’a ait olup tamamen kopyalanması ve başka yerde yayınlanması yasaktır.  Siteye veya sitenin herhangi bir sayfasına izin almadan link verilebilir. Siteden sitenin içindeki herhangi bir sayfadan 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 35’inci maddesinde öngörülen şartlara uygun olarak  alıntı (iktibas) yapılabilir. Alıntıda, iktibas yapılan sayfanın linki belirtilmelidir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir